Bompenger for å verne bomstasjon

(TV2 Nettavisen) Sokn bomstasjon skal vernes, trolig med bompenger.

Staten har bestemt at innkrevingsbodene på Sokn bomstasjon skal vernes. Nå må trolig ombyggingen finansieres med nettopp bompenger. Etter at det kom vedtak om å verne i stedet for å fjerne den mye omtalte bomstasjonen på Sokn i Rogaland, trengs det nå 4,25 millioner kroner for å endre arealet rundt stasjonen. Disse millionene skal nå hentes fra bompenger som brukerne av bomstasjonen på Rennesøy alt lagt igjen i bodene før den ble nedbetalt 28. juli i år.

– Vi i styret sa nei til å bruke av bompengene til å endre og sikre arealet rundt bomstasjonen, opplyser styreformann Fredrik Wendt i Tungenes Ferjeterminal til Stavanger Aftenblad. Selskapet har hatt ansvaret med å kreve inn penger på sambandet som flere ganger kom i medias søkelys i sommer da de krevde inn penger etter at bilistene hadde betalt inn 1,5 milliarder i bompenger siden 1992. For Stortinget ville nemlig ha startkapital til et nytt veiprosjekt. Wendts svar ble videresendt til Vegdirektoratet som konkluderte med at det var helt riktig å bruke av bompengene til dette formålet. Det helt vanlig praksis, og lovpålagt, at det skal kreves inn så mye penger ekstra at en har til å takle utgifter som kommer.

Hentet fra TV2 Nettavisen 21. september 2006.

Dette innlegget ble publisert i Bil, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *