Jan Mayen

janmayen.jpg

Jan Mayen er en vulkansk øy i Atlanterhavet, 950 km vest for Norge, 500 km øst for Grønland og 600 km nord for Island. Vulkanen Beerenberg som rager 2277 meter er Norges eneste aktive vulkan, og hadde sitt siste utbrudd så sent som i 1985. Øya er oppkalt etter en nederlander Jan Jacobs May van Schellinkhout som besøkte øya i 1614. Norge har hatt meterologisk stasjon på øya siden 1921, annekterte den i 1922 og inlemmet den som en del av kongeriket i 1930. Eneste transport til øya skjer med forsvarets C-130 Hercules fly 8 ganger i året eller med båt om sommeren. Om du er interessert kan lese mer om Jan Mayen på deres offisielle side og i Wikipedia.

På forskningsstasjonen kan man lese følgende morsomme plakat:

Teori er når man forstår alt men ingen ting virker
Praksis er når alt virker men ingen forstår hvorfor
På denne stasjonen forener vi teori og praksis
slik at ingen ting virker og ingen forstår hvorfor

Dette innlegget ble publisert i Reise. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *