Landrover-safari i Trondheim

En kul bil i bakgården på jobben.

Skrevet i Ukategorisert | Legg igjen en kommentar

Nye skisko for klassisk

Har anskaffet meg et nytt par skisko for klassisk skigåing. Fine? Mine gamle Fisher kombisko har gitt meg gnagsår på hver tur. Prøver Alpina denne gangen med ekstra isolasjon. Det blir fint å slippe å teipe hælen før hver tur!

 

Skrevet i Langrenn | Legg igjen en kommentar

Amerikansk Halloween-kake

Thor O. hadde med seg en artig kake på AITeL idag – en amerikansk Halloween-kake med blod av jordbærsaus og glass lagget av sukker, sirup og vann.

 

Skrevet i Ukategorisert | Legg igjen en kommentar

Fantastiske skiforhold

Fortsatt kjempefine forhold i Bymarka i Trondheim. Tråkkemaskinene begynte å kjøre spor igår og skisporet.no blir oppdatert. Utrolig at vi kan ha slike løyper i oktober!

 

Skrevet i Ukategorisert | Legg igjen en kommentar

Jubileumskake

I dag bir det servert jubileumskake til alle studenter og ansatte på AITeL og AFT i forbindelse med 100-års jubileumet til teknologiutdanningene på Kalvskinnet.Vel bekomme!

 

Skrevet i Ukategorisert | Legg igjen en kommentar

Sesongens første skitur

Magisk skiføre og påskestemning i Bymarka. Takk til Mads og Jostein for en fin tur fra Storsvingen til både Elgsethytta og Grønlia. Mange spreke trøndere i marka idag. Spesielt folksomt ved Elgsethytta. Vi kunne ikke fått en flottere start på skisesongen – allerede i oktober!

Skrevet i Ukategorisert | Legg igjen en kommentar

Avdelingens første elbil

Vår dekan Per ble på fredag AITeLs første som kjøpte elbil (en Mitsubishi i-MiEV). Jeg regner med det ikke blir den siste elbilen blant de ansatte. På bildet ser vi André som tester førerplassen i kjerra.

 

Skrevet i AITeL, Bil | Legg igjen en kommentar

Lync inntar AITeL

Microsoft Lync er et relativt nytt produkt som vi i disse dager er godt i gang med å innføre på AITeL. Det gamle telefonapparatet (til venstre i bildet ovenfor) forsvinner og erstattes av klientprogramvare på datamaskinen. Lync tilbyr ikke bare tradisjonell en-til-en telefoni, men også mulighet for mange-til-mange videokonferanse og deling av skjermbilde etc. – ikke så langt fra det Skype tilbyr med andre ord. Skype ble jo også nylig kjøpt opp av Microsoft, og vi kan vente oss en tettere integrasjon mellom Skype og Lync i neste versjon av Lync som forventes lansert rundt sommeren 2013.

For å bruke Lync trengs det i tillegg til selve Lync-klienten konto på en Lync-tjener, som i vårt tilfelle er en sentral tjener tilhørende HiST. Dessuten trengs det noe ekstra utstyr til datamaskinen, hvis man ikke har dette fra før. Jeg tenker naturligvis på mikrofon og høyttaler for å telefoni og webkamera for videokonferanse. Den innebygde mikrofonen, høyttaleren og webkameraet er vanligvis ikke det beste og det kan lønne seg å investere i nytt utstyr.

Enheter med kombinert høyttaler og mikrofon slik som Phoenix Duet og Phoenix Quattro har vi brukt på AITeL til videokonferanse tidligere. Ved at mikrofon og høyttaler befinner seg i samme enhet unngår man problemet med feedback fordi denne enheten skjønner hvilken lyd den sender ut selv. I forbindelse med innføringen av Lync på HiST er det mange som velger en Jabra Speak 410 som er en tilsvarende enhet, og i tillegg har knapper for å svare og legge på Lync-samtaler. En annen variant er Logitech BCC950 ConferenceCam som i tillegg har webkamera i samme enhet.

To aktuelle trådløse alternativer er også blant valget som vi kan ta ved innføringen av Lync. Den ene en Jabra Pro 900 som har rekkevidde over flere etasjer.  Den andre en Jabra Supreme UC blåtann-enhet med kort rekkevidde, men mulighet for bruk med mobiltelefon. Det bør nevnes av Lync-klientene for mobile enheter foreløpig er temmelig primitive (begrenset til tekstmeldinger).

For Windows og Mac OS kan klienten lastes ned og det er relativt enkelt å sette opp Lync. For Linux finnes det per i dag ingen klient. Siden vi har noen brukere av Linux er det også mulig å få et frittstående Lync-apparat som ikke krever tilkobling til datamaskin. Polycom CX 600 (til høyre i bildet ovenfor) er et slikt apparat.

Skrevet i AITeL, Data | 1 kommentar

De syv søstre

Helt magisk fint vær. Her et postkortmotiv med de syv søstre i bakgrunnen. Vakkert!

05032010241.jpg

pres.smil

Legg igjen en kommentar

Bilde av fangst

Olav er fornøyd etter å ha dratt ombord en torsk på 5.3 kg.

05032010240.jpg

pres.smil

Legg igjen en kommentar