Maskinvask hunden din

(VG Nett) Her blir Tilia (4) den første norske dobermannen som til nå er vasket i en Dog Wash – uten at tispa helt vet å sette pris på æren.

Det startet selvsagt i USA. Nå kommer de automatiske hundevaskeautomatene til Norge.
– Det var nok litt uvant for henne, men jeg syntes det var kjempegreit. Jeg likte tørkefunksjonen. Hun ble blåst tørr mens hun sto i karet, sier Tilias eier, Tone Wold. Hun har akkurat sluppet den noe motvillige – dog skinnende rene – dobermannen ut av Dog Wash-karet etter en vask på kort program.

Offisiell åpning
Egentlig er det først i dag Statoil-stasjonen på Forus utenfor Stavanger har offisiell åpning av det som angivelig er Skandinavias første automatiske hundevask – med pomp og prakt og ordfører Leif Johan Sevland til stede. Men allerede i går ble VG invitert på testvask på bensinstasjonen, der 35000 biler hvert eneste år blir rengjort i automatene.
– Vi gjorde den første testen på en annen hund like etter at vi installerte hundeautomaten i slutten av forrige uke, forteller Per Egeland.

Flere programmer
Bensinstasjonseieren er sammen med importør Barbro Frøisland ansvarlig for driften av den engelskproduserte maskinen. Til sammen har det kostet de to 130000 kroner å hente automaten til Norge og installere den. Hundeeiere kan velge mellom kort program på fem minutter og langt program på et kvarter. Betalingen foregår med polett – som før en bilvask.
– Dette er vanlig i land som USA, England og Spania, og kommer til å bli vanlig her også. Da vi var og kikket på maskinene i England, var det representanter fra svenske Statoil med også. Jeg har hørt at de også har kjøpt, sier Egeland.

Hentet fra VG Nett 9. mai 2006

Dette innlegget ble publisert i Dyr, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *