Japan-photo bommet med super-tilbud

(Digi) Hvor mange bilder får du inn på en CD? Japan Photo tilbød en fastpris på utskrift, men fikk seg en overraskelse.

Hver måned kjører Japan Photo et spesialtilbud og i april bestemte de seg for å tilby fremkalling av alle bildene på en CD for 199 kroner. Det hadde de forsøkt noen år tidligere når digitalkameraene hadde en mye lavere oppløsning og nå var det på tide å kjøre et nytt slikt tilbud.

– Vi ville slå Elkjøp på pris og vi regnet med cirka 300-400 bilder på hver CD. Det stemte også overens med vår egen erfaring, forteller Stephan Stein, administrerende direktør i Japan Photo til digi.no. Dagens digitalkameraer har gjerne en oppløsning på fem megapiksler eller mer og hvert bilde tar fort noen megabyte. Man kan komprimere bildene, men da blir kvaliteten tilsvarende dårligere.

– Jeg lagde et script og lastet ned 13.500 bilder fra vår nettside. Så reskalerte jeg dem til 1200×1200, noe som er nok for 10×13 eller 10×15 centimeters bilder. For å få plass til 13.500 bilder på to CDer måtte jeg bruke JPEG kompressjon 69, skriver Sørgjerd på sin blogg. Det var nok til å sette rekorden. To andre hadde levert CDer med like over 6.000 bilder. Bildene fikk han en uke senere. De kom i fire esker som tilsammen veide 44,8 kilo.

japanphoto.jpg

– Vi kan smile og le av det, men finansielt er det en katastrofe, sier Stein til digi.no. April er over og tilbudet er derfor ikke tilgjengelig lengre. Det spørs nok også om ikke selskapet tar med komprimering i regnestykket hvis de gjør noe lignende ved en senere anledning.

Hentet fra Digi 3. mai 2006

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *