Dag 2: Brokelandsheia – Kristiansand

Rutebeskrivelse:
E18 Brokelandsheia – Arendal
RV420 Arendal – Fevik
E18 Fevik – Kristiansand
Distanse: 122 km

Etter overnatting hos mormor kjørte vi bilen ned til Brokelandsheia hvor vi avsluttet dagen før. Idag var det fint vær. Syklene sto låst der hvor vi hadde satt dem dagen før, foran Lyngrillen. Bilen ble plassert på et godt synlig sted slik at mamma kunne bytte bil her. Vi trenger bil med sykkelstativ på vei tilbake. Det gikk lett bortover på motorvei klasse B, dvs at vi egentlig ikke har lov å sykle her. Etter ca. 2 timers sykling punkterer damesykkelen. Det er ikke nok å lappe og vi bestemmer at pappa sykler til Tvedestrand med det ødelagte hjulet på sykkelen som er iorden. Jeg triller sykkelen med ett hjul innover mot tvedestrand. Det er ca. 1,5 mil. Etter ca. 2 timer møtes vi igjen. Begynner å bli lei av å trille sykkel nå. Vi får fikset damesykkelen så den er iorden igjen og fortsetter ferden. Tar en ostetoast først og så en skikkelig pizza når vi endelig kommer til Grimstad. Før Kristiansand sykler vi på E18. Den er smal og går igjennom flere tunneller. En tunnell er skikkelig trafikkert og vi triller sykkelen forsiktig igjennom mens trailerne dundrer forbi. På vei inn mot Kristiansand havner vi sågar på firefelts motorvei, og det er ikke så morsomt når det kommer tett med biler i akselerasjonsfeltet. Vi kommer oss heldigvis inn på sykkelsti og får innkvartert oss på hotell. Får sett litt rundt i byen før vi legger oss for natten.

brokelandsheia-kristiansand.png

Dette innlegget ble publisert i Nordkapp-Lindesnes 2003/2005, Sykkel. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *