En seier for terroristene?

Fra mandag 6. november 2006 ble det nye regler for hvor mye væske man kan ta med i håndbagasjen sin. Bakgrunnen for dette er avsløringene om planer for bruk av flytende eksplosiver til å sprenge fly. De nye reglene gjør at du kan ta med væske i beholdere på maksimum 1 dl. Alle beholderene må få plass i en gjennomsiktig pose som kan åpnes og lukkes. Posen må ikke romme mer enn en liter.

Med væske menes alt flytende som vann, brus, gelé, krem, lotion, parfyme, barberskum, aerosoler (spraybokser) og annet med liknende konsistens. Med beholder menes flaske, tube, flakong, beger o.l. Vær oppmerksom på at mengden bestemmes av størrelsen på beholderen, ikke hvor mye væske det er i den. De nye reglene berører ikke medisiner i fast form. Reglene tillater at du kan ta med flytende medisiner som er nødvendig for bruk på reisen, samt væske som av kostholdmessige grunner er nødvendig på reisen. Reglene tillater også barnemat som er nødvendig for bruk på reisen.

Og hvis du lurte, så er det faktisk helt greit å ha med seg våpen ombord. Vel og merke i den innsjekkede bagasjen. Sluttstykket og resten av våpenet pakkes separat. Hos SAS Braathens søker du på forhånd, mens hos Norwegian og Widerøe holder det at du sier fra ved innsjekking. Inntil 5 kg ammunisjon er tillat per person og pakkes separat fra våpenet.

Nei, dessverre må vi kanskje bare må erkjenne at verden ikke blir den samme. Sikkerhetshysteriet herjer.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *