Sambruksfelt

sambruksfelt.jpgSambruksfelt er veimyndighetenes nye strategi for å få til bedre utnyttelse av vegsystemet inn i byene. Feltet er reservert for kollektivtrafikk, samt biler med to eller flere passasjerer. Da dette ble introdusert i USA i sin tid var det flere som begynte å kjøre til jobben med en stor dukke i pasasjersetet. I Elgeseter gate i Trondheim er sambruksfelt-strategien imidlertid gått helt galt. Dette må også sees i sammenheng med at man har sperret alternative gater og ledet all trafikken ned på samme gate. Problemet er at man ikke har anlagt sammenhengende sambruksfelt, men delt opp i småbiter. Norges korteste sambruksfelt må vel være de 100 meterene over Elgeseter bru. Resultatet blir mye unødvendig feltbytting som hindrer flyten.

Dette innlegget ble publisert i Bil. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *