Volvo på EM-arenaen

(BilNorge) Du la kanskje merke til den dersom du fulgte gullkastet til Andreas Thorkildsen i Gøteborg – en liten Volvo som beveget seg på gressmatta. Det var ingen tilfeldig lekebil som hadde forvillet seg inn på stadion.

mini_volvo.jpg

Volvo har nemlig levert fire krympede 1:5 skala biler av XC90 til den svenske EM-arrangøren. Bilene frakter spyd, slegger og diskoser fra landingsplassen tilbake til utøveren raskt og effektivt. De fire fjernstyrte modellbilene er utviklet av selskapet Nordic Sport og drives av en 2-hesters elektrisk motor. Egenskapene er ganske imponerende, de kan bære fire diskoser eller tre spyd, alternativt to slegger. Med to slegger om bord veier lasten alene 14 kg. Likevel klarer de små bilene å bevege seg i en hastighet på 20 km/t over gresset på Ullevi. Selv om bilene gjør en god jobb under mesterskapet, har ikke Volvo noen videre produksjonsplaner.

Hentet fra BilNorge 11. august 2006.

Dette innlegget ble publisert i Bil, Data, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *