Melua rettet faktafeil i hit-låt

(VG Nett) En britisk fysiker så seg så lei på faktafeil i Katie Meluas hit «Nine Million Bicycles» at han forlangte at hun skrev om sangen, og det gjorde hun.


Fysikeren Simon Singh klarte ikke lenger leve med at 21 år gamle Melua synger:

«We are 12 billion light years from the edge, that’s a guess, no one can ever say it’s true, but I know that I will always be with you.»

Det er ordet guess (gjette) jeg henger meg opp i. Jeg kan gjette på neste ukes lottonummer, men hvor langt det er ut til kanten av universet vet vi litt mer om enn som så. Vi har et relativt veldefinert tall, 13,7 milliarder lysår. Etter å ha brukt tusener av år på å undre oss over universet har vi nå et tall på hvor gammelt det er. Jeg vil bare feire det, forklarer Singh til den britiske avisen Daily Telegraph. Melua, som var medlem av astronomiklubben ved skolen hun gikk på som barn, innrømmer at teksten er feil, og for å glede Singh og andre fysikere har hun laget en alternativ versjon av teksten. Denne sang hun på britisk radio i går. Det nye verset går slik:

«We are 13,7 billion light years from the edge of the observable universe, that’s a good estimate, with well defined error bars, and with the available information I predict that I will always be with you. »

Verset er vitenskaplig korrekt, men litt vanskelig for Melua å synge slik den originale melodien går. Derfor holder Melua seg til det originale og ikke helt korrekte verset, men mener at alt oppstusset rundt verset er til det beste. Det var i grunn ganske bra, for jeg lærte jo hvor langt det er ut til kanten av universet, sa hun etter å ha fremført den nye sangen. Riktig nok skal det sies at det er Meluas produsent Mike Batt som har skrevet hiten «Nine Million Bicycles.»

Hentet fra VG Nett 16. oktober 2005

Dette innlegget ble publisert i Humor, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *