Dag 2: Studentervika – Bigás

Rutebeskrivelse:
E69 Studentervika – Olderfjord (85 km)
E6 Olderfjord – Skaidi (23 km)
E6 Skaidi – Bigás (52 km)
Distanse: 160 km

Sto opp kl. 730 og var avgårde kl. 8. Først gjennom Nordkapptunnellen (6870 m), 3 km ned, 1 bort og 3 opp. Det var slitsomt. Lettsyklet terreng langs Porsangerfjorden. Syklet igjennom en reinflokk. Opp så ned til Skaidi. Melon i Skaidi, bananer i Olderfjord, is i Nordmannset, boller i Smørfjord. Alle stoppesteder må utnyttes effektivt. Møtte et tysk ektepar på tandemsykkel. Mannen var nesten blind og fungerte som motor mens hun styrte. Slo leir rett før nedstigning fra Sennalandet kl. 21. Ganske trøtt og sliten. Hadde fiskekaker til kvelds. Nydelig.

sarnes-bigas.png

Dette innlegget ble publisert i Nordkapp-Lindesnes 2003/2005, Sykkel. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *