Dag 1: Nordkapp – Studentervika

Rutebeskrivelse:
E69 Honningsvåg flyplass – Nordkapp (31 km)
E69 Nordkapp – Honningsvåg (33 km)
E69 Honningsvåg – Studentervika (11 km)
Distanse: 75 km

Sto opp kl. 530 og ble kjørt til flyplassen av mor og far. Alle overnattet hos Ivar pga. bryllupet til Thaya dagen før. Propanbrenneren ble stoppet i sikkerhetskontrollen. Jeg sa til den vakre betjenten at hun kunne få den og bruke den på tur. Braathens serverte kontinental varm frokost – genialt! Fikk sagt adjø til Harald og Janny som dro til Warsawa, Polen kl. 750, mens mitt fly gikk kl.8 presis. Så dem på flyplassen så tekstmelding var unødvendig. Widerøe hadde hatt på varmeanlegget og kabinen var glovarm i Tromsø. Kunne følge med på at den sykkelen jeg nettopp hadde pakket inn fikk plass. Ved Honningsvåg flyplass kl.14 fant jeg ut at jeg hadde glemt eller mistet sykkelcomputeren. Velger å sykle til Nordkapp. Treffer en belgier på Nordkapp kl.18 som har syklet fra Oslo og en fyr som har syklet helt fra Kapp Horn i Sør-Amerika. Bakkene til Nordkapp er harde, men utforkjøringene tilbake desto bedre. Tar 2 pølsedeal til 15 kr og handler litt snacks og en Knut Nærum bok i Honningsvåg. Sykler gjennom to tunneller; Honningsvågstunnellen (4400 m) og Sarnestunnellen (190 m). Slår leir kl.23 ved Sarnestunnellen og sjøen. Overrasket over de mange som hilser, både biler, motorsykler og selvfølgelig andre syklister.

nordkapp-sarnes.png

Dette innlegget ble publisert i Nordkapp-Lindesnes 2003/2005, Sykkel. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *