Komplett og MPX går sammen

De to største IT-butikkene på nett i Norge, Komplett og MPX, går sammen for å presse Elkjøp.

Komplett og Torp Computing Group, eier av MPX, går sammen. Fusjonen snur markedsbilde for salg av mye IT-produkter i Norge opp ned og skjerper konkurransen både for Elkjøp og en rekke mindre IT-butikker på nett, blant annet PS Data. På papiret er det Komplett som er det overtagende selskapet og det er det også hva angår verdier, men Komplett-sjef Eric Sandtrø påpeker at det er en fusjon. Men Komplett-aksjonærene vil ha 79 prosent av aksjene i det fusjonerte selskapet. Det store spørsmålet er hvor mye superinvestor Stein Erik Hagen har presset på – for han er stor-aksjonær i begge selskapene gjennom sitt investeringsselskap Canica, hvilket tidligere har utløst spekulasjoner om en fusjon. En annen årsak til spekulasjonene er at Komplett og Torp-gruppen holder til vegg i vegg på Kullerød ved Torp Flyplass utenfor Sandefjord.

– Komplett.no og MPX.no skal bestå som to separate og konkurrerende nettbutikker, forteller Sandtrø til digi.no. Begge gjør det bra og vi skal kjære som før.
– Det er først og fremst innkjøpsbetingelser som gjør at vi går sammen, vi må møte de store interasjonale som Elkjøp tettere, påpeker Sandtrø.

Man skal heller ikke slå sammen lager eller noe andre funksjoner i første omgang, forteller Sandtrø – som påpeker at generalforsamlingene først må si ja.

– Vi har nok regnet på en fusjon i begge leire i flere år, så at det kommer nå er litt tilfeldig, forteller Sandtrø.

I tillegg til MPX består Torp av distributøren Itegra og en finanseringsarm for lån til IT-kundene. Det var i sin tid Itegra som overtok Cinet PC. Det nye fusjonerte selskapet vil ha en børsverdi på rundt 2 milliarder kroner og omsette for rundt 5 milliarder i år.

Digi 18.06.2007

Dette innlegget ble publisert i Data, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *