AACS er knekt

Rett før nyttår ble det kjent at en hacker som kaller seg muslix64 hadde knekt kopibeskyttelsen til HD DVD formatet (neste generasjon med høyoppløselig film). Det andre konkurrerende formatet til HD DVD heter Blue-ray, og begge benytter seg av Advanced Access Content System (AACS) til å kopibeskytte filmene. Av filmbransjen ble dette regnet som et veldig sikkert system. Selv om det er vesentlige forskjeller på implementeringen av de to formatene var det bare et tidsspørsmål før også kopibeskyttelsen på Blue-ray ble knekt. Det mest komiske er at muslix64 klarte dette uten tilgang på en Blue-ray spiller. Enkelte på forumet til doom9 spøkte med at de kunne donere ham enn Blue-ray spiller i en offentlig park et sted. Nå venter man bare i spenning på at BD+ beskyttelseslaget, som kan implementeres på Blue-ray plater, skal knekkes. Er det ikke på tide at bransjen skjønner at kopibeskyttelse hører fortiden til? (slik de endelig har innsett på musikk CD-plater).