Irritert på kjendis-sms

(Fædrelandsvennen) Kjendisene liker ikke siste nytt innen sms: Ved hjelp av tekstmeldinger blir publikum varslet om hvor de er.

– Jeg har ingen etiske betenkeligheter med dette. Så lenge folk er i det offentlige rom må de finne seg i sånt. Jeg har forhørt meg med en av byens mer anerkjente advokater og har fått støtte der, hevder venndølen Arnstein Jeppestøl. Han er mannen bak ideen om kjendisvarsling via tekstmelding på mobiltelefonen.
– Systemet går i korte trekk ut på at brukere som observerer en kjent person varsler en sentral. Sentralen videresender varselet i form av en sms til alle registrerte brukere. Dermed vet brukerne hvor de skal gå om de vil treffe en kjendis, forklarer Jeppestøl.

Overvåking
– Fy søren, dette må være brudd på menneskerettighetene og en oppgave for datatilsynet, utbryter radiovert Espen Thoresen Hværsaagod om kjendisvarslingen.
– Det denne oppfinnerfyren sier er at hvis du er så dum at du har hatt noe med media å gjøre og etterpå våger deg ut av hus, så må du finne deg i slik behandling. Det er jeg dypt uenig i. Dette er jo ren overvåking, sier Thoresen Hværsaagod. Aksel Hennie, skuespiller og filmskaper, er også sterkt imot påfunnet:
– Man bør ha respekt for medmennesker generelt. Jeg er imot alle former for overtramp på dette feltet. Folk må huske at ikke alle selv har bedt om å bli kjendiser. Dette gjelder spesielt når barn er inne i bildet, sier Hennie.

Mette-Marit
– Jeg ønsker meg en paparazzi-varsling hvor intelligente mennesker kan innrapportere plageånder. Så kan de andre ukule folka bruke denne kjendisvarslingen, legger Hennie til. Økt fokus på kjendiser har ført til at Jeppestøl har valgt å satse på denne ideen. Og han vet å smi mens jernet er varmt:
– Kjendis-sms lanseres i forbindelse med Quartfestivalen, forteller han.
– Tilbudet vil bli landsdekkende, sier Jeppestøl. – Dette er vel ikke stort verre enn om man treffer en venn på gata og sier: «Jeg så Mette-Marit rundt svingen der,» mener Jeppestøl om ideen som ble til under hans attføringsperiode. Nå får han penger og støtte fra aetat til sin nye kjendisjaktsatsing.
– Jeg får attføringspenger i ni måneder, etter det må jeg stå på egne bein, forklarer gründeren. Investeringen for å få dette til har kun krevd småbeløp, som han har ordnet med selv.
– Det var egentlig bare å få ideen og sette den ut i livet. Når støtten faller bort, håper jeg å gjøre dette til et levebrød.

Hentet fra Fædrelandsvennen 27. juni 2006