Landet på feil flyplass

(Dagbladet) Ryanair-flight gikk ikke helt som planlagt.

Pilotene om bord i en maskin med Ryanair-passasjerer tok feil av to flyplasser som lå noen kilometer fra hverandre. Flyet landet på den gale stripa.

Stolte på øynene
Maskinen, som tilhører selskapet Eirjet, men som fløy på oppdrag for Ryanair, skulle lande på flyplassen City of Derry i Nord-Irland. Det var 39 passasjerer og seks besetningsmedlemmer om bord. Like ved City of Derry ligger det en militære flyplass som heter Ballykelly Army Base. Ryanair-maskinen hadde kontakt med flygeledere like før landing og fikk beskjed om at de kunne foreta en såkalt visuell innflyging og landing. Stor var derfor overraskelsen da flyet ikke dukket opp på den sivile flyplassen. Ryanair bekrefter hendelsen og forklarer at pilotene om bord trodde det var den riktige flyplassen de så under innflygingen. Noe lignende skal ikke ha skjedd tidligere i selskapets historie.

Lo godt
Kapteinen beklaget på sedvanlig britisk vis og forklarte passasjerene at de befant seg på feil flyplass. Først lo passasjerene godt, men tonen ble ikke så munter da de oppdaget at flyet ble omringet av militærpersonell. En flytrapp ble dyttet inntil flyet, og passasjerene ble geleidet om bord i busser sammen med bagasjen. Så bar det bortover landeveien til den riktige flyplassen. Maskinen fikk flyforbud, og pilotene er rutinemessig tatt inn til avhør av luftfartsmyndighetene, som gransker landingstabben. Eirjet er et ganske nytt flyselskap som så dagens lys i 2004. Flyselskapet flyr mest charter til blant annet Egypt og USA. I tillegg leies selskapet inn for å ta unna trafikk på rutenettet til andre selskaper, slik som Ryanair.

Hentet fra Dagbladet 29. mars 2006

Dette innlegget ble publisert i Humor, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *