Dag 2: Brønnøysund – Lona

Rutebeskrivelse:
RV17 Brønnøysund – Vennesund
Ferje Vennesund – Holm
RV17 Holm – Lona
Distanse: 115 km + ferge

Etter en dag med avslappning i Brønnøysund var det på tide å sette igang med litt sykling igjen. Det har vært koselig å hilse på familien i Brønnøysund som består av Thanh, Khanh og Simon. Også veldig hyggelig å se Thaya igjen. Siden vi var oppe en stund på lørdagen kom jeg meg ikke avgårde før klokken 1115 idag. Det var deilig å sette igang igjen. Været var nydelig og terrenget veldig lettsyklet også her. Ned til Vennesund var det 50 km og jeg hadde en stopp underveis på en bensinstasjon for å kjøpe frokost og brus. Her traff jeg to sveitsere og en danske som var ute og syklet. Dansken tok meg forresten igjen like før ferjeleiet ved Vennesund. Han hadde sett 10 km skiltet og skjønte at han nettopp kunne rekke ferjen. Det skjønte jeg også da han passerte og jeg så 1 km merket. Vi rakk den ferjen akkuratt. Heldig ellers måtte vi ha ventet en time. På andre siden, Holm, holdt jeg på å sykle på en diger hoggorm som lå og koste seg midt på veien. Den var kjempesvær. Jeg rullet fort forbi den og ble derfor ikke så skremt som da jeg senere holdt på sykle på en mindre en som holdt på å hogge meg i lav hastighet. Traff dansken igjen ved en kiosk. Langs med Indre Foldereid klarte jeg sågar å punktere. Jeg gikk en mil før jeg slo opp telt og gikk i tenkeboksen. Jeg hadde nå syklet 65 km siden fergeleiet Holm. Terrenget var kuppert og litt mer slitsomt enn langs kysten.

bronnoy-lona.png

Dette innlegget ble publisert i Nordkapp-Lindesnes 2003/2005, Sykkel. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *