Vil forby jakt med PC

(VG Nett) Amerikanske myndigheter ønsker et forbud mot at folk skal kunne drive jakt med skarpladde våpen via internett.

En webside i Texas planlegger nå å tilby sine brukere å kunne jakte på dyr ved bare å klikke på PC-ens musetast. Museklikket aktiverer et fjernstyrt kamera og et skarpladd gevær ute i naturen. John Lockwood fra Texas er en av dem som ønsker å gi nettbrukere verden over mulighet til å skyte dyr uten at de trenger å løfte seg fra godstolen. Den amerikanske Fish and Game Comission ber nå tjenestemenn innen naturvern om å forberede et lovforslag som vil forby en slik aktivitet. – Folk skal ikke kunne gå på jakt fra sine datamaskiner hjemme, sier talsmann Steve Martarano ved Fisk- og Viltdepartementet. Det amerikanske Senatet vedtok for to uker siden en lov som vil forby å bruke websider som tilbyr slik form for jakt. Loven forbyr også import og eksport av dyr som er drept på en slik måte, skriver AP. Nå går saken til Kongressen. Minst 15 amerikanske stater vurderer nå innføre forbud før praksisen tar helt av. Flere sports- og naturvernforeninger støtter lovforbudet og mener denne jaktformen vil være både uetisk og usportslig. Tilhengerne mener at fjernstyrt jakt blant annet kan være en mulighet for handikappede eller bevegelseshemmede jegere.

Hentet fra VG Nett 4. mai 2005

Dette innlegget ble publisert i Data, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *