Bilfritt sentrum

bil.jpgMan hører stadig om bussmetro-prosjekter, som skal vi få folk over til busstransport istedet for å kjøre bil. Da er det viktig at innbyggerne oppfatter bussen som et attraktivt transporttilbud. En av de vanligste strategiene som praktiseres i mange byer er å legge hindringer i veien for de som bruker bil, uten nødvendigvis å bedre busstilbudet. Det er veldig enkelt å fjerne parkeringsplasser, øke parkeringsgebyrer på de gjenværende plassene, bompenger inn til sentrum, samt stenge gater for gjennomkjøring. Resultatet blir større biltrafikk, fordi man nå ikke lenger kan parkere lovlig rett utenfor butikken og må kjøre lengre før man endelig finner en ledig parkeringsplass. Og siden all trafikken nå som det så fint heter blir «ledet» gjennom byen og ikke fordelt på alle gatene som var tilgjengelig før, forsterkes trafikkaoset bare ytterligere, fordi man må kjøre en omvei for å komme til butikken. Myndighetenes strategi bør ikke innebære tvang ovenfor innbyggerne for å få bukt med biltrafikken, men å tilby gode nok alternativer. Enten i form av gode busstilbud eller gode parkeringsmuligheter og fremkommelighet.

Dette innlegget ble publisert i Bil. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *