nwn_logo.jpg

Her kommer litt reklame for et godt tilbud. OneCall leverer et av landets gunstigste mobilabbonementer. Ingen etableringskostnad, ingen kostnad for nummeroverføring, ingen månedspris, ingen bindingstid, ingen minstefakturering, 90 gratis sms per måned og 120 gratis ringeminutter per måned. MMS koster 1,98 kr og datatrafikk 5 kr/MB. Jeg klarer aldri å sende 90 sms og hvis jeg mot formodning ringer mer enn 120 min koster det 80 øre/min å ringe – det er ikke så dyrt det heller. I alle fall perfekt om du ringer lite – da kan du ende opp med en kostnad på 0 kr per måned!

I det siste har det skjedd ting. Først slo OneCall seg sammen med sin konkurrent IPEA. Så ble OneCall kjøpt av Network Norway som driver Norges tredje GSM-nett og har fått lisens til å bygge 3G-nett. Dette GSM-nettet er kun bygget ut i de store byene. Inntil nå har jeg altså utelukkende brukt Netcom sitt nett, men igår måtte jeg bytte SIM-kort i telefonen.

MMS og internett sluttet å fungere som det pleier. Det sto at det ville komme sms med nye instillinger når man puttet inn det nye kortet. Det gjorde det ikke så jeg brukte en god stund med knoting for å få det til å funke. Senere på kvelden kom de nye instillingene på sms – altfor sent – best å ikke røre noe. Det eneste minuset jeg kan se mht nettverket er at 3G ikke lenger er tilgjengelig i Network Norway sitt nett. EDGE har vist seg å være omtrent like raskt, men hastigheten jeg fikk med super-3G (HSDPA) er forsvunnet. De regner kanskje ikke med at så mange kunder har telefoner som støtter dette enda.

Dette innlegget ble publisert i Data. Bokmerk permalenken.

1 svar til

  1. Atle sier:

    Idag – Problemer med sending og mottak av SMS, mottak av MMS og mobilsvar. Best å ringe!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *