Nokia N95 og Assisted GPS

I vår kjøpte jeg meg ny telefon, en Nokia N95. En av tingene som har irritert meg har vært at den innebyggede GPS’en har vært veldig treg å få igang. Det har enkelte ganger tatt flere minutter før jeg har fått opp posisjonen min på skjermen. Idag ble dette grundig løst. Nokia har sluppet en ny firmware til N95 som inneholder teknologien Assisted GPS. Kort fortalt blir den innebyggede GPS’en hjulpet ved at mobiltelefonen kommuniserer med en server. Serveren har til enhver tid informasjon om hvor satelittene befinner seg og hvordan signalene ser ut. Dette gjør at telefonen slipper å vente på å motta disse data’ene fra satelittene og at det blir mulig å motta veldig svake signaler fordi GPS mottagere nå vet hvilke signaler den skal lete etter. Foreløpige tester viser at det nå bare tar et par sekunder på å få opp posisjonen og at det til og med er mulig å bruke GPS’en innendørs.

Dette innlegget ble publisert i Data. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *