Vinton Cerf

Det er mer enn 30 år siden Viinton Cerf skapte TCP/IP, protokollen som benyttes for å binde sammen datamaskiner rundt om i verden. Idag arbeider han som visepresident og sjefsevangelist i Google. Grunnstammen i det originale internett hadde da en hastighet på bare 50 kbits mot 40 Gbits idag. Antall maskiner har økt fra 4 til 1 milliard og antall mennesker fra 50.000 til 1 milliard. At standardene har klart å holde tritt viser en utrolig framsynthet. Han tar avstand fra at det er teknologien som er ondskapen på internett og mener det heller er et sosialt og økonomisk problem. Internett er bare et speilbilde av den virkelige verden. «Hvis du står foran et speil og ikke liker det du ser, nytter det ikke å reparere speilet.», sier Cerf.

Dette innlegget ble publisert i Data. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *