Faglige kvalifikasjoner

I Dagbladet og digi 25. mai 2005 kunne man lese at IT folk mangler sosiale antenner. Noen føler seg kanskje truffet av myten om IT folk som sitter på bakrommet med 40 colaflasker og overtidspizza. Det å forbinde sosiale egenskaper med data er nok en gammel myte og gjelder nok kun en forsvinnende liten andel av databrukere.

Merk videre at Olaf Bergesen i Orion Search International sier: «Faglig sett er de kvalifiserte nok, men de sosiale egenskapene mangler. Når man skal få jobb er de sosiale ferdighetene like viktige som de faglige ferdighetene. Alle vil ha interessante mennesker å spise lunsj med. Derfor plukker arbeidsgiverne de som har sjarm og glimt i øyet.» Her antydes det skummelt nok at lunsj-egenskaper stiller foran faglige kvalifikasjoner. Det er klart at de sosiale egenskapene bør være tellende, men enhver kandidat bør faktisk i første rekke veies i henhold til kompetanse i forhold til jobben han/hun skal utføre.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *