Intel Core

Lurer du på hva som skjuler seg bak Yonah, Conroe, Allendale og Kentsfield? Dette er kallenavn på Intel sine etterfølgere til den gode gamle Pentium prosessoren. Her følger en komplett oversikt over de nye prosessorfamiliene, kallenavn og noen harde fakta.


Intel Core Duo & Solo (Yonah)
Lansert 5. januar 2006. Prosessor med svært lavt effektforbuk (under 25 Watt) som erstatter mobilprosessoren Pentium M. Kommer i to hovedutgaver. Core Duo som består av to kjerner med 2 MByte delt L2 cache, og Core Solo som har den ene kjernen deaktivert. Prosessoren består av 151 millioner transistorer og FSB er på 667 MHz.

Les mer på
1. Wikipedia : Intel Core
2. Wikipedia : List of Intel Core microprocessors

Intel Core 2 Duo (Allendale, Conroe, Kentsfield og Merom)
Lansert 27. juli 2006. Allendale og Conroe er dobbeltkjerneprosessorer som erstatter desktopprosessoren Pentium 4 og Pentium D. Core 2 Extreme erstatter Pentium 4 Extreme. Conroe har 4 MByte L2 Cache, mens Allendale bare har 2 MByte. FSB er på 1066 MHz. Kentsfield er firekjerneprosessorer. Merom er mobilprosessorer som erstatter Intel Core (Yonah).

Les mer på
1. Wikipedia : Intel Core 2
2. Wikipedia : List of Intel Core 2 microprocessors