Pave Johannes Paul II

paven.jpgPave Johannes Paul II ble født i Polen 18. mai 1920 som Karol Joseph Wojtyla. I 1978 ble han ved en alder av 58 år valgt av kardinalrådet til å lede den romersk katolske kirken. Han var den første ikke-italienske paven på 455 år. Da han var 61 år ble han utsatt for et skyteattentat som påførte ham alvorlige skader. Han er den mest bereiste paven i kirkens 2000 år lange historie, snakker åtte språk og var den første paven til å sette sin fot i en synagoge og i en moske. Han var dessuten den første paven som besøkte Norge i 1989. Pave Johannes Paul II døde etter lengre tids sviktende helse 2. april 2005.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *