Elektroniske spor

matrix.jpgAnalyseselskapet Gartner har prøvd å spå 10 år fram i tid. Hovedtrenden Gartner påpeker er at begrepet personvern vil bli snudd på hodet. For i 2014 vil vi leve i en verden der vi er omringet av IKT-utstyr som er koblet sammen og deler informasjon. Vi får et samfunn der alt alltid er tilkoblet, alt blir tatt opp, lagret og overført videre, tror Gartner. Det vil være slutt på hemmeligheter om hvem vi er, hvor vi er og hvor vi har vært. Dagens GSM og Visakort-spor er bare begynnelse på det datasporet vi vil etterlate oss gjennom døgnet. Dette vil endre betydningen av ordet personvern. I dag er det retten til anonymitet, men fokuset vil dreie seg til kontroll over informasjonen som beskriver oss. At folk samler inn data om deg vil ikke være et tema. Det vil alle gjøre. Kampen vil stå om hvem som har rett til å bruke dataene og til hva, mener Gartner.

Dette innlegget ble publisert i Data. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *