Lykke

smil.jpgVitenskapsjournalist Stefan Klein, tidligere redaktør i Der Spiegel, besluttet å samle all tilgjengelig forskning på området lykke. Fra det vitenskapelige materialet har han trukket noen konklusjoner og samlet dem i boka Lykkeformelen. I den vestlige verden er det mange som mener at mennesket har behov for å slippe ut litt damp og komme med sterke negative utbrudd. Ingen forskning støtter denne teorien. Hjernen din er utformet på en helt annen måte. Sinne, i likhet med smerte, er følelser som får sin næring av oppmerksomhet. Jo mer fokus du har på de negative følelsene, desto mer vil de spille en aktiv rolle i livet ditt, sier Klein. Legg merke til de positive følelsene da du sto opp, drakk kaffe, gikk en tur, kysset kjæresten etc. De fleste blir svært overrasket over hvor mange gode øyeblikk de har i løpet av en dag. Det er en utbredt misoppfatning at lykke kommer i tider med ferie og avslapning. All forskning viser at kroppen din er laget for aktivitet. Lediggang over tid gjør deg rastløs og deprimert. Gi hjernen og kroppen din varierte aktiviteter.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *