Pansrede kjøretøyer

En soldat er drept og en skadd i Afghanistan. Dette er trist, men krigens brutale realitet og en risiko man utsetter seg for i et slikt oppdrag. Soldatene kjørte på en landmine med en Toyota Landcruiser. Selv om pansret kjøretøy kanskje kunne spart liv om det hadde vært benyttet i dette tilfellet er det ikke sikkert det er den lureste løsningen på lang sikt.

Rent generelt er god etterretning den beste beskyttelsen man kan ha, og for å få den, er vi avhengig av å ha god kontakt med afghanerne som bor i området. Hvis vi bare kjører i pansrede biler, fremstår vi som mye mer krigerske, og det vil skape større avstand til lokalbefolkningen.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *