Telenor er ikke en internett-leverandør lenger

Etter at Telenor har trukket seg fra det nasjonale NIX-samarbeidet er Telenor ikke verdig å kalles en internett-leverandør lenger. De leverer nå kun sitt eget nett. NIX er et knutepunkt som binder sammen alle internett-leverandørene i Norge uten begrensninger. Her hersker det nettnøytralitet – man leverer data prioritert likt uavhengig av avsender og mottager. Det er dette Telenor nå bryter ved å koble seg fra NIX og begynne å ta seg betalt av de som produserer innhold. Argumentene deres hører hjemme i en foreldet fasttelefoni-verden. Innholdet som kommer inn i Telenor sitt nett er faktisk innhold som kundene til Telenor har etterspurt. Det blir helt feil at det er leverandøren som bestemmer hvilket innhold som kunden skal få – det er det kunden som skal gjøre. Dette er ikke første gang Telenor prøver seg på nye innovative måter å grafse til seg penger på. Skam dere. Håper dere mister masse kunder og at ingen innholdsleverandører vil gi dere penger eller innhold!

Oppdatering: Telenor meldte seg på NIX samarbeidet igjen 6. september 2007. Bra!

Dette innlegget ble publisert i Data. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *