Nye nettsider

Som noen observante kanskje har fått med seg har nettsidene mine fått seg en overhaling. Og jeg kan avsløre at dette ikke bare er av kosmetisk karakter. For de teknisk interesserte kan jeg fortelle at jeg har gått over fra Movable Type til WordPress som CMS (Content Management System). Hovedårsaken var ønsket om å kunne blogge direkte fra mobiltelefon – noe jeg altså kan nå. Tidligere brukte jeg My Opera til dette og mye tid siste døgnet er derfor gått med på å overføre alle innleggene som var lagt inn hos My Opera. Når det gjelder overføringen av alle innleggene fra Movable Type har dette gått helt fantastisk med eksport/import funksjoner. Søkefunskjonaliteten i WordPress virker bedre og dessuten er jeg veldig glad for at en artikkel kan tilhøre flere kategorier samtidig. Christian oppfordret meg dessuten til å støtte bruken av såkalte gravatars som er globale avatars. Dette gjør at man får opp sitt bilde når man kommenterer på innleggene. Bildet blir likt hos alle nettsteder som støtter gravatar funksjonaliteten. Dette var nytt for meg.

Jeg har forsøkt å beholde toppmenyen slik at folk kan kjenne seg igjen fra de gamle sidene. Denne gir direkte tilgang til bl.a. fotoalbum og jukebox. Fotoalbumet har for tiden ca. 14.000 bilder og er tilgjengelig for alle med brukernavn og passord. Det vil nok bli litt jobbing med å rydde opp i kategorier og innlegg fremover. Jeg tror og håper også at mobilblog-funksjonaliteten vil gjøre denne siden mer levende. Det er iallefall et av målene. Hvis det er noen kommentarer eller ønsket funksjonalitet som du savner ta gjerne kontakt med meg for ros og ris.

  • Meget interessant og spennende prosjekt det å flytte blogg! Jeg har lenge lurt på det samme. Jeg syntes for et års tid siden at wordpress gikk suppetregt fra wordpress.org, og valgte derfor google som bloggleverandør. Dersom en installerer selv på egen tjener slik du har gjort, tror jeg WordPress vil funke fortreffelig. Har lest om mange som er fornøyde. Vil gjerne høre mer senere om du er fornøyd. Lykke til med ny blogg!