Hovedside
Utgivelser
HISTORIKK
Lenker
Les i Gjesteboka
Nyhetsklipp
Sanger
Bildearkiv
Greptabell
Skriv i Gjesteboka

1984 - 1999


Lars Lillo-Stenberg


Lars Lundevall


Lars Fredrik Beckstrøm


Øystein Paasche

1984 :
deLillos blir dannet. Bandet Cirrus Modern hadde fått en spillejobb og vokalist Bitten Forsudd foreslo at Lars Lillo-Stenberg kunne varme opp. Han hadde ikke noe band på denne tiden, men kontaktet Rune Lindstrøm (trommer) og Svein Arne Glosslie (bass). Det var på påskeaften i 1984 at deLillos holdt sin første konsert. I november kom Lars Lillo i kontakt med Lars Fredrik Beckstrøm og de ble enige om at bandet skulle hete deLillos (etter Lillo-Stenbergs navn). Publikum på den første konserten bestod stort sett bare av venner og bekjente. De ble etterhvert kjent også utenfor vennekretsen, og på den første turneen dro de fulle hus fra nord til sør. deLillos var i begynnelsen først og fremst et Oslo-band. Musikken deres ble ofte fremstilt som vestkantrock, Skillebekk-fønk eller Frogner-pop. 
1985 :
De hadde endel spillejobber i Oslo området før de i juli 1985 dro til Kjerringvik for å spille inn sin første singel. "Johnny Fredrik/Fugl i bur" ble utgitt sommeren 1985 som annen utgivelse (SPAR 2) hos selskapet Some people are ratz. Den ble produsert av Jørn Christensen som senere skulle produsere mesteparten av platene deres. Høsten 1985 sluttet Rune Lindstrøm og ble Hare Krishna munk. De vurderte å oppløse bandet, men plutselig fikk de tilbud om en supportjobb for Violent Femmes, og det tilbudet tok de. Øystein Jevanord ble den nye trommeslageren i bandet. 
1986 :
deLillos fikk kontrakt med Polygram - Sonet og august begynte innspillingen av deres første album, "Suser avgårde". Platen ble en salgsbombe og deLillos hadde landet. 
1987 :
deLillos utgir albumet "Før var det morsomt med sne" og får en hit med S'il vous plait, som er skrevet av Lars far, Per Lillo-Stenberg.
1988 :
I oktober slutter Øystein Jevanord som trommeslager og blir erstattet av Øystein Paashe. De begynner innspillingene av "Hjernen er alene". 
1989 :
"Hjernen er alene" utgis og blir godt mottatt. 
1990 :
deLillos drar til St. Cyprien i Frankrike for å spille inn albumet "Svett smil". Albumet får middels god kritikk. 
1991 :
Albumet "Varme mennesker" utgis, men får dårligere kritikk enn forløperen. Dette er deres mest undervurderte plate. Susperidersgitaristen Lars Lundevall var med første gang ved innspillingen av albumet Varme mennesker. Han ble først tatt opp som fullverdig medlem ett års tid senere, og han har siden det vært med på de offisielle bildene av deLillos. 
1992 :
Lars Fredrik Beckstrøm utgir albumet "Tett i tett".
1993 :
Det var antageligvis albumet "Neste sommer" som gjorde at deLillos virkelig ble et band som kunne regne hele Norge som sitt publikum. Den ble årets beste album og singel. 
1994 :
De får spellemannsprisen for "Neste sommer" i klassen beste rockalbum. deLillos utgir i forbindelse med OL på Lillehammer singelen "Sne og is". På høsten utgir de dessuten et live album fra "Neste sommer" turneen. Det blir kalt "Mere" og blir kåret til årets beste album at musikkbladet BEAT. 
1995 :
På våren utgir de en konsrtvideo som heter "Ende mere". Med denne videoen fulgte det også en bonus CD med seks sanger som ikke hadde kommet med på "Mere". Deres åttende album "Sent og tidlig" blir utgitt på høsten. De får en ny hit med singelen "Smak av honning". 
1996 :
De får spellemannsprisen for "Sent og tidlig" i klassen beste gruppe. deLillos utgir takkesingelen "1000 smil". Den inneholder blant annet en fornyet utgave av "Jeg vil ha en liten hund". I oktober gir Lars Lillo-Stenberg ut sitt første soloalbum "Å var jeg en sangfugl" med tekster fra Mads Bergs skolesangbok. 
1997 :
Lars Fredrik Beckstrøm gir ut sitt andre soloalbum "Lykkens kalosjer og det får, i motsetning til hans første album, god kritikk. deLillos drar til Danmark for å spille inn sitt nye album "Stakkars". Det blir bra mottatt av fansen og kritikerne.
1998 :
deLillos utgir "Gamle sanger om igjen", en samleplate med de beste deLillos låtene gjennom tidene.

Webmaster is Atle Nes (atlenes at online.no)
Created 8th of November 1996
Modified 13th of October 1999